Inspiratie

De werkgroep Geloofsverdieping (voorheen bekend als de werkgroep Vorming en Toerusting) verzorgt al jaren een programma dat inspireert en aanzet tot verdieping van levensvragen, spiritualiteit en groei van geloven.
Het programma biedt een drietal lezingen per jaar met een breed scala aan onderwerpen. Marieke van de Velden, fotografe werkzaam voor NGO’s overal in de wereld, en Tjeu van de Berk, theoloog met grote kennis van religieuze verhalen en mythen, waren de laatste sprekers.
Daarnaast presenteert de  werkgroep ieder  jaar een bijzondere ‘spirituele’ film. Sinds het afgelopen jaar in samenwerking met het Filmhuis van de Blauwe Kei.  Soms staan er bijzondere activiteiten op het programma, zo verzorgde de werkgroep ook de cursus icoon schilderen.

Alle lezingen worden aangeboden in de H. Hartkerk, Vondelstraat 9 in Veghel.
Er wordt een vergoeding gevraagd van € 5,– per bijeenkomst.
Films zijn te zien in het Filmhuis van de Blauwe Kei.

U kunt ons programma vinden op deze website.
Wilt u persoonlijk op de hoogte worden gehouden en hebt u uw mailadres nog niet opgegeven, dan kunt u een mailtje sturen met uw verzoek aan:
Wij sturen u dan een mail met onze activiteiten.

Ook de Abij van Berne biedt een verdiepend en inspirerend programma. Alle activiteiten in de Abdij vindt u in de agenda onder deze link: https://www.abdijvanberne.nl/abdij-van-berne-heeswijk/actueel/agenda/

Filmtip: Corpus Christi

Een jonge oplichter doet een priesterboord om en voor hij het weet heeft hij een kleine parochie onder zijn hoede.

Corpus Christi gaat over een leugenaar die de waarheid vertelt”, aldus regisseur Jan Komasa.

De 20-jarige Daniel heeft in een jeugdinstelling gezeten waar hij erg gelovig werd. Hij komt terecht in een dorpje waar hij bevriend raakt met de lokale predikant. Wanneer de predikant onverwachts afwezig is, neemt Daniel zijn rol over. Daniel ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor de geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit hij de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog inhaalt.

Regie: Jan Komasa
Speelduur: 115 min
Land: Polen

Waar:  Blauwe Kei , Theater aan de Noordkade
Wanneer: maandag 22 november
Prijs: Eur 9,– ,inclusief drankje
Meer informatie: www.blauwekei.nl

Kaartjes kun je reserveren via de website of aan de theaterkassa van De Blauwe Kei.

In verband met de Coronacrisis, en het beperkte aantal plaatsen in de H.Hart kerk zijn er dit najaar geen lezingen gepland. We denken weer te starten vanaf september 2021. Mogelijk volgt er wel een filmaanbod in het voorjaar van 2021.