Activiteiten

De start van het Familiepastoraat in Erp, september 2021.
Pastor Charles opende met de gebed. Rini Kersten nam ons mee op ontdekkingstocht. Vol verwondering waren we over al het moois. Het is zo dichtbij we lopen er ‘druk-druk’ dagelijks langs en gunnen onszelf geen tijd om al die wonderen te zien.
We zagen b.v. een plant die ‘brood’ maakt voor mieren, en een eik die wel 40 verschillende wespjes kan herkennen en aan onderdak helpt.
We hebben genoten van het eten van een appeltje in de zon.
Pater Charles sprak tot slot inspirerende woorden over het aanwezig zijn van de allerhoogste Schepper in stenen, planten, dieren en mensen. De natuur is meer…… dan je denkt!

 


November: Allerheiligen 2021
Heiligen, wie waren ze? Wie zijn het nu?
Betekenen ze nog iets voor ons?
Na een lezing wilden we in HUISKAMERGESPREKKEN
daarover doorpraten met elkaar.
Er waren zo’n 40 mensen bij de lezing. De
huiskamergesprekken – een week later – moesten
worden afgezegd.

 

 

Voor Kerst was een mooie Familiepastoraats viering voorbereid…..het mocht niet doorgaan. Dus hebben we ‘Het Kerstverhaal’ in de huiskamer gebracht: liedjes van Erpse koren, een klein kindje dat zingt bij een stal, kerstgroeten van vormelingen en een zelf gemaakte kerststal van de Eerste Communicanten….Het was allemaal te beleven op ons eerste digitale prikbord. Wat een plezier was het om dat te maken!


Paasbijeenkomt op zondag 17 april:

Afgelopen eerste paasdag had familiepastoraat Erp een ontmoetingsmoment gepland om samen naar het paasverhaal te luisteren en daarna paaseieren te zoeken.

Vol spanning wachtten we af of mensen op deze drukke dag toch nog een momentje vrij konden maken om naar de kerk te komen en dat was echt zo!!

Er waren wel 60 mensen jong en oud die samen met ons een kaarsje kwamen aansteken en Hennie de verteller van het paasverhaal daarmee in het licht zetten.

Hierna werden de kleinste kinderen door Sonja meegenomen naar het voorportaal om daar een supergezellig muzikaal momentje te hebben terwijl de oudste kinderen voor hun 200 paaseieren gingen verstoppen en de ouders genoten van een kopje thee/koffie/advocaatje met slagroom.

Toen de eieren verstopt waren zijn ze super fanatiek gaan zoeken en wat zitten er veel hoekjes in zo’n kerk waar je de eitjes kunt verstoppen, geweldig om al die genietende kinderen te zien!

Na het zoeken mochten ze echte paaseitjes eten en lekker ranja drinken, het was een gezellig moment voor alle aanwezigen.

Wij danken iedereen voor de komst en de gezelligheid wat toch een teken is dat er gezocht wordt naar verbinding tussen de mensen, heel fijn!

Mocht er iemand de komende weken in de kerk zitten en nog een geel paaseitje spotten (die was te goed verstopt), neem dan contact op met dan staat daar nog wel een beloning in echte chocolade eitjes tegenover.