De Eerste Heilige Communie

Jezus wijst ons een weg door ons leven. ‘Laat alle kinderen bij mij komen,’ zegt Hij, ‘bij mij vind je rust. Volg mij, ik maak je vrij’.
Kinderen die hun eerste communie doen, zetten een nieuw stapje op die weg die Jezus ons wijst. Zij zijn al gedoopt en horen er al bij. Met de eerste heilige communie nemen zij voor de eerste keer deel aan de eucharistie en ontvangen ‘het brood dat Jezus zelf is’.

De laatste keer dat Hij met zijn vrienden samen aan tafel zat, heeft hij hen gevraagd te blijven samenkomen, ook als hij er niet meer zou zijn. Nu 2000 jaar later doen we dat nog steeds als we samen eucharistie vieren.

In alle geloofsgemeenschappen van de Franciscusparochie zijn kinderen vanaf groep 4 (7/8 jaar) jaarlijks van harte welkom om deel te nemen aan de voorbereiding en hun Eerste Communie viering. De voorbereiding kan per geloofsgemeenschap verschillend zijn. Op de informatieavonden of in de startviering die in de geloofsgemeenschap wordt aangeboden hoort u daarover meer.

Is uw kind, of bent u al wat ouder of nog niet gedoopt? Ook dan zijn er mogelijkheden om voorbereid te worden op de Eerste Communie. Neem in dat geval contact op met Pater Charles: of met het algemene secretariaat van de parochie: .
U kunt ook mailen naar
Of, In Veghel naar het Familiepastoraat:

In Veghel maakt de eerste communie deel uit van het Familiepastoraat ‘Wonderzoeken‘.

Alle informatie die u nodig heeft voor opgave voor de Eerste Communie vindt u hier.

U kunt zich aan melden via dit Aanmeldformulier

Contactpersonen

Boerdonk
Sandra van Kol Janssen

Erp
Bo Brans

Eerde
Ria de Vries

Keldonk
Vera van Loon

Mariaheide

Veghel H.Hart&H.Johannes

Veghel Lambertus

Zijtaart
Anouk Welte