H. Communie thuis voor de zieken

Als mensen niet naar Jezus konden gaan omdat ze daarvoor bijvoorbeeld te ziek waren, dan ging Jezus naar hen toe. Hij raakte hen aan en sprak helende woorden. Vanaf de eerste eeuwen al nemen Zijn leerlingen dit van Hem over. In Zijn voetspoor biedt ook het team van de Franciscusparochie parochianen die door ziekte of hoge ouderdom niet meer naar de kerk kunnen komen, de mogelijkheid de H. Communie thuis te ontvangen. Jezus komt naar u toe.
Het ontvangen van de H. Communie thuis zal een moment zijn van gebed en bezinning. Thuis de H. Communie ontvangen bevestigt de band die u heeft met de geloofsgemeenschap. Het ontvangen van de H. Communie kan u sterken om verder te kunnen gaan.
In onze parochie wordt de H. Communie thuis gebracht door leden van een werkgroep en door leden van het pastorale team. Wilt u de H. Communie thuis ontvangen dan kunt u contact opnemen met het pastorale team of met een contactpersoon in uw geloofsgemeenschap.

Vanaf de eerste eeuwen al

In de eerste christentijd kwamen de mensen samen in huizen en op vele plaatsen om de Eucharistie te vieren. Er werd gebeden voor hen die niet aanwezig konden zijn door ziekte of ouderdom en bijna als vanzelfsprekend namen huisgenoten, vrienden of buren, de H. Communie voor de zieke vanuit de viering mee naar huis.

Pastorale team en contactpersonen

Erp, Boerdonk, Keldonk en Veghel
Parochiesecretariaat

Zijtaart
zuster Germana
Mail:

Eerde
Mien van Berkel

Mail:

Mariaheide

Mail: