Klussendienst

Een helpende hand

Een lekkende kraan, een piepende deur, een kapotte lamp, een verstopte gootsteen, een op te hangen schilderij of een gazon dat nodig gemaaid moet worden: als je eraan begint is het zo gebeurd. Een kleine klus is vaak een karweitje van niks, maar als je het zelf niet kunt toch vaak nog een heel gedoe.

Als u het zelf niet kunt, dan zijn wij er voor u. De klussendienst is bedoeld voor hen die voor een klus zijn aangewezen op hulp van anderen, maar geen beroep kunnen doen op de vakman, vanwege kosten of vanwege de geringe omvang van het klusje.

Een klus is een karwei van maximaal drie uur. Als beperking geldt dat het werk gedaan moet kunnen worden door vrijwilligers. De klussendienst komt niet op het terrein van de vakman-specialist en verwijst in voorkomende gevallen door naar andere voorzieningen.

Na telefonische aanmelding maakt de coördinator een afspraak met u en komt zo nodig de klus beoordelen. Hij maakt afspraken over de soort klus, de omvang van het werk, de werktijden, de benodigde materialen en de kosten.

De hulp wordt geboden door vrijwilligers. Zij doen het voor hun plezier en krijgen er geen geld voor. Voor autokosten en het gebruik van gereedschap betaalt u een kleine vergoeding.

Tarieven

Als vergoeding voor onkosten van de vrijwilliger(s) betaalt u per klus van maximaal 3 uur een bijdrage van € 2,50 per uur per vrijwilliger. Bovendien betaalt u de kosten van de benodigde materialen en verdere te maken onkosten.

Vragen en contact

Voor vragen en aanmeldingen kunt u contact opnemen met de Hulpdienst Diakonie, . Bereikbaar maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur en tussen 19.00 uur en 21.00 uur

Folder klussendienst