NieuwsMini Pasen 30 maart

Nieuwflits Maart 2024

Uitnodiging museumbezoek Krona 3 maart: aanmelden kan tot 26 februari. 

Uitnodiging Open kerk Lambertuskerk 4 februari

Uitnodiging voor familiepastoraatviering 3 december.

Wij delen een DIY-adventskranspakket uit; neemt u zelf een tas mee?

Uitnodiging ontmoeting familiepastoraat

Inspiratievellen rondom Allerzielen en Allerheiligen zijn opvraagbaar via of binnenkort vindbaar in de Lambertuskerk en HeiligeHart/HeiligeJohanneskerk.

 


Onze eerste ontmoeting, samen leven

Op 6 maart vond de eerste ontmoeting van het familiepastoraat plaats. Ook voor ons als werkgroep een spannende bijeenkomst omdat het de eerste ontmoeting was. Zouden alle mooie nieuwe ideeën zo goed uitpakken als aan de vergadertafel.
Vanaf half 11 kwamen de wonderzoekers het Pieter Breugelhuis binnen gelopen. Zij zijn ontvangen met een drankje. Om 11 uur zijn we deze ochtend gestart met een verhaal over Jezus en de griezelige mens. Samen hoorden we hoe er een griezelige man op het pas van Jezus kwam en hoe Jezus ook in deze griezelige man een mens zag. Het verhaal paste heel mooi in het thema van deze ontmoeting, samen leven.

 

Na het verhaal zijn alle wonderzoekers aan de slag gegaan in verschillende workshops rondom het thema. Iedereen werd uitgenodigd het verhaal op een creatieve manier te verwerken. Er kon gekozen worden voor het uitwerken van je verhaal en het thema in een collage of kleiwerkstuk, er was een berg aan constructiemateriaal om een brug te bouwen tussen 2 dingen die tegenover elkaar lijken te staan, je kon een workshop volgen in het schrijven van een gebed en het werken in je eigen bijbel.

 

In alle workshops hebben wij wonderzoekers zien onderzoeken en praten over samen leven. Hoe doe je dat? Hoe maak je verbinding met elkaar? Hoe maak je verbinding met God?

 

 

 

 

Er werd door iedereen enthousiast mee gedaan en hard gewerkt. Er zijn zelfs kinderen met 2 workshops aan de slag gegaan.
Als je klaar was met een workshop kon je met Annie en het kinderkoor de Vlinders liedjes zingen aan de piano, of met Pastor Charles en een hele grote parachute buiten spelen. Door velen werden de balletjes samen in de parachute gehouden. Mooi om te zien; samenwerken en samen leven.

 

 

Tijdens de workshop werd er in de keuken een verse soep. Onze eigen ‘wondersoep’. Bereid met ingrediënten die door alle wonderzoekers samen zijn meegebracht. Na al die creativiteit en hard werken hebben we samen gebeden en soep gegeten. In het begin van de middag werd deze ontmoeting met de zegen afgesloten en ging iedereen zijn of haar weg. Wij kijken terug op een gezellige ochtend vol inspiratie en wonderzoeken!

Het thema ‘samen leven’ zal ook het thema zijn voor de viering op 3 april om . In de kerk en tijdens de viering 10.00 uur zult u nog iets terug zien en horen van deze bijzondere ontmoeting. U bent van harte welkom!