Eerste Communie

Vanaf november 2021 is er in Veghel het Wonderzoeken Familiepastoraat. Daarin is de voorbereiding en de viering van de Eerste Communie opgenomen.  Het Familiepastoraat biedt 10 bijeenkomsten, vieringen en ontmoetingen voor gezinnen, per jaar.

De tijdsinvestering is ongeveer gelijk met voorgaande jaren…maar…Wonderzoeken maakt het wel veel leuker: we ontmoeten elkaar, vieren samen en leren samen!

Voorbereiding voor de Eerste Communie

  • Je neemt met je gezin tenminste aan 6 bijeenkomsten (vieringen en/of ontmoetingen) van het Familiepastoraat deel.
  • Je werkt samen met je kind aan het huiswerk voor de Eerste Communicanten. Dit word je toegestuurd of je ontvangt het bij de bijeenkomsten.
  • Je werkt de 6 momenten dat je hebt deelgenomen uit in een werkboek. In dit werkboek, ‘je eigen Bijbel‘ schrijf, teken of plak je wat je meemaakt in de voorbereiding. Je ontvangt daarvoor materiaal , suggesties en huiswerk.

Je kunt zelf bepalen wanneer je aan de voorbereiding begint.

De viering

  • In elke viering van het Familiepastoraat (behalve de Vormselviering en de Kerstviering op 24 december) is het mogelijk om je Eerste Communie te doen. Zie planning
    Dat zal een feestelijk moment zijn in de viering (maar geen aparte Communieviering).

Dus: na 6 keer aan een viering en/of ontmoeting te hebben deelgenomen, mag de communicant zijn of haar communie doen. Je kunt zelf een viering uitkiezen.

  • 1 keer komen we samen in de kerk om te oefenen voor de Eerste Communie. In de Nieuwsbrief geven we de datum door.

Wie kan de Eerste Communie doen?

  • Meestal komen de communicantjes uit groep 4 van het basisonderwijs en zijn 7 of 8 jaar oud. Ook oudere kinderen kunnen hun eerste communie doen.
  • Om je Eerste Communie te doen, moet je gedoopt zijn. Ben je nog niet gedoopt, dan kan dit in het voorbereidingstraject alsnog gebeuren.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier.

Contact en informatie

Je bereikt ons via de mail:   of je belt met de parochie: 0413- 355558. Elke werkdag binnen kantooruren.

Onze activiteiten en laatste nieuws zullen ook te volgen zijn op social media. Volg ons op

Facebook: Wonderzoeken
Instagram: Wonderzoeken_familiepastoraat