M25 weer keigoed bezig op de dag van de Vlaai!

Veghel 25 oktober 2020 bij de Hertoghof en op andere plaatsen.

Van: ‘dank je wel’, ‘wat lief, ‘hartelijk dank’ tot en met: ‘keigoed’, zo blij waren de oudere Veghelaren met het gebak. Op de Dag van de vlaai hebben M25, de Zonnebloem, Ons Welzijn en Met je Hart samengewerkt aan: ‘Heel Veghel Bakt’. Het doel was om de oudere inwoners van Veghel  te verrassen met een zelf gebakken gebakje/vlaai. Sponsoren AH Veghel en Boekhandel en Kantoor shop Schellen hebben daar ruimhartig aan meegedaan. En dat werd een groot succes. De bedankjes vlogen de bakkers om de oren. Er was tijd voor een kort gesprekje, want ook dat is o zo belangrijk. En ja corona-veilig, mondkapjes op, afstand houden, het aangebodene op een kruk of tafeltje zetten, zodat de mensen niet diep hoeven te bukken.

Noor, bestuurslid van M25, had het er heel druk mee, Naast de twaalf M25 mensen (Luke, Fay, Lynn, Renske, Luuk, Fay, Mike, Inge, Kay, Luuk, Suzanne en Noor) hadden zich nog 51 mensen meer aangemeld om aan de actie mee te doen door te bakken. Op zondag zelf werden de bakkers aan ontvangers gekoppeld. Groot respect voor haar organisatie talent. En dan ook nog midden tijdens het uitdelen een radio interview geven!!

Het bakken en mooi inpakken van het lekkers kostte vaak een paar uurtjes. ‘Maar daarna het opruimen’, zuchtte een van de deelnemers… Toch lieten veel ouders van M25 deelnemers weten, dat zelfs het opruimen gedaan was zonder al te veel gemopper.

Ja, even aandacht hebben voor mensen die nu niet buiten durven te komen. Die geen praatje meer aanknopen, uit angst. Even tijd maken voor die ander, het werd o zo gewaardeerd.

En dan was er een man die zo bescheiden was, dat hij geen tweede gebakje vroeg voor zijn vrouw. Natuurlijk was dat er en ook voor de buurman, die op bezoek was. En zo werden er 3 gebakjes op één adres afgegeven. Een ander vertelde spontaan, dat het stuk vlaai zo groot was, ze er wel twee dagen over ging doen. Twee dagen feest, twee dagen de warmte voelen van de aandacht, die er spontaan was.

M25 is ondanks de corona beperkingen zeer actief. Zaterdag 31 oktober wordt het Kerkhof van de H.Hartkerk opgeruimd, zodat alles er piekfijn uit ziet met Allerzielen. Tijdens de Allerzielenviering op zondag 1 en maandag 2 november zal M25 met kaarsjes het kerkhof in het licht zetten.

Kijk ook eens op https://www.m25veghel.nl/ en ontdek of iets doen voor een ander jou ook aanspreekt.