Jongeren van M25 Veghel krijgen les in kanoën

Ondanks de weinige activiteiten en lockdowns hebben wij, de jongeren van M25, ons afgelopen jaar ingezet voor anderen. Zo hebben we twee keer een bakactie en een keer een kerstkaartenactie georganiseerd voor Veghelse ouderen.

De Hooidonkse Kano Club uit Sint-Oedenrode had hiervan gehoord en vond dat we wel een bedankje verdienden in de vorm van een les kanoën én een barbecue.

Toen iedereen aanwezig was en het zonnetje na een flinke regenbui weer tevoorschijn kwam, werden de M25ers eerst verwend met heerlijke appeltaart. Daarna kregen we, door drie vrijwilligers van de kanoclub, buiten de basisinstructies van het kanovaren

Toen mochten de kano’s het water in om het echt te proberen.

Na nog wat oefenen op rustig water werd het echt leuk. We mochten van een vervalletje af kanoën. Dat was iets wat de één makkelijker afging dan de ander. Twee jongeren hielden het dan ook niet droog.

Toen iedereen van het vervalletje af was geweest en weer in de kano zat, was het tijd voor een fanatiek balspel. Uiteindelijk werd het spel gewonnen door het meidenteam. Onze begeleiders van de kano club vonden dat iedereen de echte kano-ervaring moest ondervinden; als gevolg verruilde iedereen de kano voor een nat pak.

In natte kleding werd het toch een beetje koud en iedereen lustte ondertussen ook wel wat. Gelukkig konden we ons douchen en stond de barbecue al aan.

De jongeren die niet wilden kanoën, hadden ondertussen een heerlijke barbecue voorbereid.

Pater Charles was ook aanwezig. Na het eten vertelde hij wat over zichzelf en gaf hij ons een aantal wijze woorden mee. Zo zei hij dat we niet op moeten geven, ‘never quite’, en dat we het leven spannend moeten houden. Dit is iets waar veel jongeren zich wel in konden vinden. Pater Charles benadrukte ook hoe fijn het is om weer met z’n allen bij elkaar te komen. En dat ook dit samenzijn een manier van geloven is.

We kunnen terugkijken op een erg gezellige avond. Het was fijn om iedereen weer een keer te zien en samen iets te ondernemen.

Hooidonkse Kano Club, heel erg bedankt! We hebben genoten !

Noor van Rijbroek
M25 Veghel

https://www.hooidonksekanoclub.nl/
https://www.m25veghel.nl/