Gregoriaans concert: De aarde zingt

Zaterdag 14 mei, 15.00 uur, kerk Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Zondag 15 mei, 15.00 uur, Kerk van de H. Lambertus, Veghel

Bottend, bloeiend, rottend en opnieuw groeiend. Een tuin verbeeldt leven in essentie. Wat je vandaag zaait, bloeit morgen. In wat ondergronds gaat, sluimert alweer de kiem van nieuw leven.
Tijdens het concert ‘De aarde zingt’ neemt de Nijmeegse vrouwenschola Voces Caelestes het publiek mee op een natuurreis het jaar rond. Inspiratie vormden de kunstwerken die Agnes de Kok maakte van natuurfoto’s in haar tuin.

Voces Caelestes bezingt de cyclus van de seizoenen in eeuwenoude gregoriaanse gezangen, liederen van Hildegard von Bingen en korte meerstemmige composities van dirigente Hanneke van der Grinten.
Het concert start met de uitbundige bloei en weelde van de zomer. Daarna volgt de herfst, met naast een rijke oogst ook het besef van vergankelijkheid, overgaand in de stilte en bezinning van de winter, om uiteindelijk te eindigen met de belofte van nieuw leven in de lente.

Vrouwenschola Voces Caelestes uit Nijmegen is gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. Ze verzorgde diverse optredens in binnen- en buitenland. ‘De aarde zingt’ is de tweede cd van het koor; in 2018 verscheen ‘Domus mea: de Cenakelkerk bezongen’. Het koor staat onder muzikale leiding van Hanneke van der Grinten.
www.vocescaelestes.nl