Onze pastor Konings weer thuis!

Op donderdag 1 december j.l. om 16.00 uur hebben we eindelijk onder grote belangstelling, het straatnaambord ‘Pastor Koningsplein’ kunnen onthullen. En wel op de plaats waar hij 46 jaar zijn geloof uitsprak en ook woonde. Dus in de wijk Veghel-Zuid waar de Johanneskerk tot 2021 heeft gestaan. Nu een plek waar 23 zorgappartementen, toepasselijk ‘De Johannes’ genaamd, staan. Middels het weghalen van een oud altaarkleed uit zijn kerk kwam het bord, onder luid applaus, tevoorschijn. Toen was het de beurt aan Pastoor Ard Smulders om het nieuwe bord in te zegenen. Een mooi gebaar en passende woorden voor onze geliefde pastor.

Het gebeuren werd daarna gezellig afgesloten in Wijkgebouw ’t Zoeklicht bij de school. We kunnen nu zeggen zoals zo mooi in de krant stond: ‘Geliefde Pastor Konings voor altijd terug in zijn wijk!’ En zo is het: de cirkel is daarmee ook helemaal rond.