Presentatieviering Viona Boerefijn-Smets

Zaterdag 8 Juli vond in de H. Lambertuskerk te Veghel de presentatieviering plaats van Viona Boerefijn- Smets.
Het openingslied was Mr. Blue Sky, De zon, de stralend blauwe lucht die verwelkomd wordt, zo verwelkomen we Viona in onze gemeenschap. Wat een mooi toepasselijk begin.
De benoemingsbrief van de Bisschop werd voorgelezen door vice-voorzitter Bram vd Boogaart.

 

 

Pater Charles hield op geheel eigen wijze de preek. Hij nam de microfoon ter hand en wandelde de kerk in. Even leek zijn microfoon het niet te doen en vroeg hij Viona de andere microfoon te brengen. En ja toen kreeg Viona geheel onverwacht vragen te beantwoorden. Vragen over haar motivatie en inzet. Niet de meest gemakkelijke vragen, maar we ervaarden het goede teamwerk. De goede samenwerking kwam hier al tot uitdrukking.

 

 

Viona kreeg de kaars overhandigd als symbool voor haar opdracht, namelijk een licht te zijn voor onze omgeving.
Pastoor Smulders lichtte toe waarom hij graag een vrouwelijke pastoraal werkster erbij wilde hebben: Maria is een belangrijke steun in ons geloof, vrouwen zijn belangrijk in onze geloofsbeleving.
In Viona’s persoonlijke woord hoorden we dat pastoraal werkster Hennie van Hattum een grote rol heeft gespeeld om Viona bij ons te krijgen.

Na afloop was er gelegenheid kennis te maken met Viona. Onder het genot van een hapje en drankje werd verder kennis gemaakt met Viona.
Viona kijkt dankbaar terug naar deze presentatieviering.