Maria, wat ik je zeggen wil

Zoveel vertellen we aan Maria, thuis, in een kapelletje, in een kerk…
En heel vaak branden we dan ook een kaarsje, om te bedanken, om onze zorgen te verlichten, onze vragen kracht bij te zetten, of zomaar. Vaak doen we dat alleen, of met een klein groepje.

In de maand oktober, ook wel Rozenkransmaand genoemd, is er gelegenheid om dat samen  te doen in de Veghelse Lambertuskerk. Elke maandagavond is er een viering, waarin we stilstaan bij ons leven, bij het leven van Maria en hoe zij ons kan steunen. In teksten, liederen, gebed en symboliek komen we even samen rond Maria en herkennen we misschien genoeg om wat kracht op te doen voor onze eigen levensweg.

Muzikaal worden de vieringen ondersteund door Anna-Maria van de Laar, Anne-Mieke Post, Dameskoor St. Lambertus, Kinderkoortje ‘De Vlinders’, en Marlies Mertens. De begeleiding is in handen Dan Loredan, Annie Smith en Ton Harterink.

Achter in de Lambertuskerk in de Mariakapel liggen briefjes. Gedurende de hele maand oktober kunt u uw vragen en intenties invullen en in de daarvoor bestemde doos stoppen. Aan al uw intenties wordt in de vieringen aandacht besteed.

De korte bezinnende vieringen zijn elke maandag in oktober in de Lambertuskerk in Veghel, dus op 2 – 9 – 16 – 23 – 30 oktober  en beginnen om 18.45 uur.

Iedereen is van harte welkom.

Voor wie om wat voor reden niet naar de kerk kan komen, maar graag wil meevieren is er de livestream en kunt u kijken via het Youtube kanaal van de Lambertuskerk